Czas na relaks.

Łazienka to w dzisiejszych domach miejsce relaksu i wypoczynku, to tu odpoczywamy po długim dniu, stresujących chwilach. Tu zaczynamy dzień. Światło,  jasne kolory, naturalny beton i  drewno wszystko to pobudza do życia,  pozwala nabrać sił i energii. To na tyle, poszłyśmy się zrelaksować :)

Schody w roli głównej.

Lubimy projekty kompleksowe. Tak było i tym razem. Zaprojektowałyśmy dom pod Poznaniem, a Inwestorzy poprosili nas również o wnętrza. Z przeszklonego holu przechodzimy do otwartej części dziennej zaprojektowanej w układzie amfiladowym. Salon-jadalnia-kuchnia przenikają się i dopełniają. Jednak główną rolę gra tu centralnie posadowiona bryła schodów, z wkomponowanym kominkiem i ażurową balustradą, pięknie podkreślona za sprawą…

Dom pod Kaliszem.

Założenie do projektu właściwie było tylko jedno: „Nas jest czworo, ale w naszym domu ciągle jest ktoś poza nami: rodzeństwo, babcia, kuzynostwo, znajomi – i dla nich wszystkich powinno znaleźć się miejsce. ” „Chcemy dużą miękka sofę, na której z jednej strony można prowadzić ożywione dyskusje, a z drugiej strony można odpocząć. Chcemy telewizję, ale też biokominek, który…

Beton jest fajny!

Mieszkanie zaprojektowane z przeznaczeniem na wynajem dla młodej pary – miłośników aktywnego życia w mieście. Salon z aneksem kuchennym, wygodna łazienka, duża sypialnia oraz pojemne pomieszczenie gospodarcze to wszystko co jest niezbędne młodym ludziom żyjącym w sercu Poznania. Piękne istniejące betonowe ściany zostały zachowane w ich oryginalnym kształcie. Łazienkę częściowo wykończono żywicą. Biele i szarości ożywione światłem oraz…

Łazienka Marty.

Biel i beż to jedyne dwa kolory, które pojawiają się w tej bardzo małej łazience (140x160cm). Prosta i nowoczesna forma jest wynikiem zamiłowania Marty do minimalizmu. Ciepłe odcienie i kolory to efekt kontynuacji istniejącej kolorystyki mieszkania. W blacie znajduje się wygodna szuflada na kosmetyki, a za zasłoną…. dodatkowa półka, liczniki  i rury grzewcze ;) Zdjęcia by Cocafin.

Dom Iwony.

Projekt wnętrz domu położonego pod Toruniem. Ten wakacyjny dom otoczony jest przez piękny las i jezioro! Wysokie pomieszczenia, piękna stara koza, szarości i bardzo dużo drewna…. a wszystko w trakcie realizacji ;)

Glamour!

Inwestorka marzyła o jasnej, nowoczesnej łazience, w której może po stresującym dniu wypocząć z książką w ręku. Miało być także glamour! Projekt łazienki zrealizowany w poznańskim apartamentowcu.  Zdjęcia Cocafin (www.cocafin.com). | The Investor dreamed of a comfortable bath to relax after a stressful day. The interior had to be bright and modern with a glamour twist….

Black and white!

Projekt łazienki w domu jednorodzinnym został zrealizowany dla młodej i odważnej pary, która dała nam -architektom, wolną rękę. Miało być oryginalnie. A taki jest rezultat!  Projekt zrealizowany razem z arch. Bartoszem Augustyniakiem. Zdjęcia Cocafin (www.cocafin.com). | Bathroom design for the young couple who gave us- architects a free hand. So we went crazy with mosaic! Cooperation…

To robimy w stodole! | This is what we do in the old barn!

Projekt adaptacji starej stodoły oraz przynależnego budynku na luksusowy dom dla miłośników nowoczesnego designu i wina :)  Stary budynek gospodarczy zamieniliśmy w intymną przestrzeń dla rodziny. Z kolei w stodole powstała strefę relaksu oraz apartamenty dla licznych przyjaciół Inwestora:) W wolnej chwili gospodarze zapraszają do piwniczki z winem :)  My też zapraszamy ;) |The conversion of…

Stawiamy na szarość! | We focus on gray!

  Szary i biały to kolory, które uwielbiamy. A gdy połączymy je razem w projekcie łazienki dodatkowo ocieplonej drewnem, powstanie coś, co nam się bardzo podoba! A Wam? :-) | Modern bathroom design in teak, white and gray. 

Budynek Wydziału Architektury w Kampusie Politechniki Poznańskiej „Warta”

Forma budynku, powstała jako wynik odmiennej od tradycyjnej logiki kompozycji. Opiera się ona w zasadniczym stopniu na asymetrii. Pozornie swobodna kompozycja posiada jeden element porządkujący, którym jest równoległość obiektów pod względem ich usytuowania. Elementem spajającym jest także jednakowa wysokość wszystkich budynków. Obiekt został zaprojektowany jako miejsce interakcji społecznych, synergii, integracji studentów, profesorów oraz passantów. Liczne…